Chateau Palmer

Enig resultaat

Château Palmer  3e Grand Cru Classé Margaux  

Château Palmer is geclassificeerd in 1855 als Troisièmes Crus, maar jaar in jaar uit overstijgt het Château dit niveau. Het zou gerust een Premier Grand Cru Classé kunnen zijn, tussen de grootste der grote zoals Ch. Margaux, Ch. Lafite en Latour.  

Het terroir, wat typisch Margaux is, maakt het mogelijk de meest sensuele, krachtige en dus complete wijnen te maken. Margaux heeft zeer fijne gravel en zandige gravel, wat de wijnen een levendig, open en ‘vrouwelijk’ parfum geeft. In combinatie met de kracht en diepte is dit onweerstaanbaar.   

Opvallend is het grote aandeel Merlot (47%) van zeer oude stokken. En eigenlijk altijd minimaal 5% petit verdot in de Grand Vin. Een ander groot aandeel in de hoge kwaliteit is de aandacht die uitgaat naar de wijnstokken. De percelen zijn zeer nauwkeurig verdeeld en dit geeft een optimale persoonlijke aandacht van plot tot plot, van plant tot plant. Ook in de vinificatie wordt ook alles gescheiden voor de optimale kwalitatieve opvoeding. Bijkomend is het volledige boeren biodynamisch wat hier een geweldige kwaliteitsimpuls geeft.  

Het bedrijf besloot in 1998 om naast de Grand Vin nog een wijn te maken, maar dit mag geen tweede wijn heten. Hiermee willen ze voorkomen dat ‘Alter Ego’ als een inferieure wijn wordt gezien. Werkelijk is het een wijn die eerder op dronk is, waar een andere blend en andere wijnmaaktechnieken voor gebruikt wordt. Aangezien de wijn minder dan een vierde van de prijs is mag u zelf invullen wat precies de verhouding tussen deze twee wijnen zijn. Tevens wordt er een ‘Historical XIXth Century Wine’ gemaakt, waar een aandeel syrah uit de noordelijke Rhône inzit, magisch!