Domaine des Pins

Toont alle 3 resultaten

Domaine des Pins  

Domaine des Pins, refererend aan de eeuwenoude pijnbomen om het huis heen, is een der oudste domaines in Saint-Amour. Ze beheren 6 hectare en werken volgens de lutte raisonnée principes, schurend tegen biologisch aan.   

De gemeente Saint-Amour dankt zijn naam aan Romain Amor, een Romeinse soldaat van het Saint-Maurice Legioen, die zich bekeerde tot het christendom om aan een bloedbad te ontsnappen in de Valais regio van Zwitserland. Als wederdienst aan god leefde hij zijn laatste jaren als missionaris. Saint-Amour is de noordelijkste cru van de Beaujolais. Administratief gezien ligt Saint-Amour nog in de Bourgogne, net ten zuiden van Mâcon. Saint-Amour is de meest Bourgondische Beaujolais. Na enige jaren flesrijping is het moeilijk Saint-Amour te onderscheiden van een rode Bourgogne! 

In 2011 hebben Bertrand Cuyper en Joseph de Sonis het bedrijf overgenomen, een ware droom kwam uit. Allebei gedreven en geslepen in het maken van wijn in de streek, begonnen ze met veel zelf vertrouwen. Bertrand had al 20 vintages onder z’n gordel voordat het project in Saint-Amour begon.   

Met respect voor de terroirs en de cycli van de natuur gaan ze te werk. Duurzaam werken zowel in de wijngaarden als in de wijnmakerij (HVE-certificaat), geduld, en respect voor de identiteit van het land en de wijnmaak tradities. De bodem van het domaine is zeer verschillend, variërend van zandsteen in La Folie en diepe mergel in Les Pochieux tot het zand in La Tête de Bonet.