Jakob Schneider

Resultaat 1–12 van de 15 resultaten wordt getoond

Jakob Schneider  

Jakob Schneider is een kleinschalig innovatief wijnbedrijf in Niederhausen, Nahe. Sinds 1575 is het de thuisbasis voor wijnbouwactiviteiten van de familie, daarmee een van de oudste ondernemingen van de Nahe. We bevinden ons in het oostelijke warmere gedeelte van de Nahe, waar de rivier langs een aantal slapende vulkanen draait. De riesling hier is voller.   

Als je bij Jakob Schneider in Niederhausen aanbelt, is de kans groot dat oma Liesel opendoet. Oma, gebogen door het werk in de wijngaard, zet je efficiënt op een stoel en schenkt een proefglas Gutswein Riesling in. Je mag pas weg als je een doos gekocht hebt. De meeste bezoekers kopen veel meer: oma verkoopt zo’n 60.000 flessen van de 150.000 die kleinzoon Jakob en zijn vrouw Laura per jaar maken.  

Jakob en Laura zijn het Nahe-stel van hun generatie. Zij halen alles uit de 24 hectares, waaronder geweldige wijngaarden als de Hermannshöhle, Klamm, Felsenstyer en Dellchen. 85% is riesling, 10% bourgondische rassen. Veel oude stokken, verdeeld over 52 percelen, die met de hand worden geplukt en voor een groot deel apart worden gevinifieerd en gebotteld.  

Over de bodem zijn geen generalisaties te maken. Dankzij vulkanische activiteit en krachtige tectonische verschuivingen bestaat de bodem uit minimaal 180 verschillende formaties. De belangrijkste bodemtypes bij de familie Schneider zijn vulkanisch en leisteen met al zijn verdere complexiteit. 

De wijnen stralen van precisie en verfijning, en dragen een evenwichtige, gegronde energie. Geen poespas, authenticiteit in de ware betekenis van het woord. Zeer indrukwekkende wijnen!