l'Erta di Radda

Toont alle 8 resultaten

L’Erta di Radda  

L’Erta di Radda is een biologisch ambachtelijk wijnbedrijf in Toscane, ten noorden van Siena. Het is de uitgekomen droom van Diego Finocchi. In 2006, 24 wijnjaren jong, nam Diego 5 hectare oude stokken in Radda over. Hij is een alleskunner die het volledige wijngaardbeheer regelt tot het uiteindelijke commerciële werk van verkoop. L’Erta di Radda is onlosmakelijk verbonden met zijn herkomst, l’Erta betekend ‘steile helling’. Dus ‘de steile hellingen van Radda’. Alle wijnstokken staan in het hart van Chianti, het authentieke Chianti Classico.  

 De wijn van Diego is de meest pure expressie van het terroir van Radda, met zijn heuvels vol galestro en alberese. Respectievelijk; leisteen en verweerd zandsteen. Veelal sangiovese en soms een druppel canaiolo. Hij maakt naast een aantal modernere wijnen op sangiovese basis ook een wijn op oud recept. Het is een fieldblend (2&2 Toscana Rosso) van sangiovese, canaiolo en witte druiven als trebbiano en malvasia. Een zeer eigenwijze, maar geweldige wijn van stokken uit 1971.   

Diego doet alles met de hand, 100% Toscaans en biologisch. Hij denkt bij elke stap en keuze na wat het meest respectvolle zou zijn voor moeder natuur.