Mas de Boislauzon

Toont alle 7 resultaten

 

Mas de Boislauzon  

Mas de Boislauzon is een biologische wijnmakerij net ten noorden van Châteauneuf-du-Pape. Vlakbij Orange, de leuke stad met zijn Romeinse amfitheater. Het is een familiebedrijf, 5e generatie met zus Christine Laget and Daniel Chaussy (familienaam) aan het roer. Daniel’s tweeling Quentin en Joris en Christine’s zoon Arnaud (alle drie vintage 1995) zijn inmiddels ook aan boord.  

Mas de Boislauzon dankt zijn naam aan de wijngaard Boislauzon in het noorden van de AOP Châteauneuf-du-Pape. Rondom het landgoed met vinificatiekelder zijn de meeste wijngaarden gelegen. Ongeveer 4 hectare Châteauneuf-du-Pape verdeeld over 15 percelen in lieu-dit: Boislauzon, Cabrière, La Gardiole, Brusquières, Pialon, Palestor etc. De schets van de 2 eiken, die op vele etiketten staat, is de eigenlijke grens van de appellation Châteauneuf-du-Pape. Naast deze 4 belangrijke hectare bezit de familie bijna 8 hectare Côtes du Rhône Villages binnen een straal van 5 km rond het domein. Het overige met wijnstokken beplante areaal is Côtes du Rhône of Vin de France.   

 De biologische werkwijze is allesomvattend en is lang geleden geïmplementeerd. Certificering volgde in 2012. Ook worden er biodynamische principes toegepast om de immuniteit in de wijngaard te versterken. Alles handpluk, met selectie in de wijngaard en in de kelder. Trosvergisting met natuurlijke gisten, rijping in beton en foudres. Veel oude wijnstokken van grenache en mourvèdre.