Michel Briday

Michel Briday

Stéphane Briday is de huidig uitbater en zoon van Michel Briday, die het domein oprichtte in 1976. Stéphane bestiert het bedrijf, dat vandaag de dag 15 hectare bestrijkt, samen met zijn vrouw Sandrina Briday. De thuisbasis en kelder zijn gevestigd in Rully, Côte Chalonnaise, waar ook de meeste wijngaarden van het domaine zijn. Ook zijn er wijngaarden in de aangrenzende dorpen Bouzeron en Mercurey. Het pronkpaard op stal is een schitterende premier cru wijngaard ‘La Pucelle’ in Rully.

Door de dagelijkse confrontatie met de negatieve gevolgen van intensieve landbouw zijn Stéphane en Sandrine gaan inzien dat het anders moet. Bodemerosie, achteruitgang van de biodiversiteit en vervuiling zijn slechts enkele pijlers. Ze hebben bewust voor Terra Vitis gekozen wat een duurzaamheidscertificaat is specifiek voor wijnbouw. Dit is niet alleen een statement naar de buitenwereld, maar ook intern een grote hulp en leidraad.

Stéphane is ‘een echte vigneron’, die gelooft dat kwaliteitswijn in de wijngaard wordt gemaakt. Het oogsten van de meest optimale druiven is leidend voor kwaliteit. Zijn overtuigingen en keuzes zijn geijkt op het Bourgondische terroir denken. Alleen zijn premier cru’s zien houtrijping, alle village- en regionale wijnen rijpen op staal. De premier cru’s krijgen slechts een heel klein percentage nieuw hout en ook nog eens van grotere vaten (300/400 L) dan de standaard 228 L pièces. De stijl van de wijnen zijn daardoor transparant, mineraal en verteerbaar.

Leuk feitje: als je in de buurt bent kun je een ‘gite’ (huisje) huren bij de familie Briday, je krijgt dan een mooie proeverij bij het verblijf!

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.