Pierre Naigeon

Resultaat 1–12 van de 28 resultaten wordt getoond

Domaine Pierre Naigeon    

De familie Naigeon is al minstens drie eeuwen actief in de Bourgogne, het domaine in huidige vorm bestaat sinds 1890. Het hoofdkwartier is in Gevrey-Chambertin. Hier bevinden zich ook de meeste wijngaarden, alsmede in omliggende pinot noir producerende dorpjes als Fixin, Morey-Saint-Denis, en Vosne-Romanée. De trots van het bedrijf zijn percelen op grand cru’s Bonnes Mares in Chambolle en Charmes-Chambertin in Gevrey.   

Opa Pierre heeft het domaine opgericht in huidige hoedanigheid en kleinzoon Pierre heeft het de laatste tientallen jaren gerund. Zij hebben belangrijke stappen gezet voor het domaine. Er zijn nu 14 hectare wijngaarden in bezit, volledig biologisch. Naast veel pinot noir wordt er ook chardonnay gemaakt, wat met duurzame en intensieve samenwerking wordt geteeld, geoogst en gekocht in (voornamelijk) de Côte de Beaune.   

Onlangs heeft Pierre zijn bedrijf verkocht, maar hij blijft wel betrokken als adviseur. De nieuwe eigenaren zijn Isabelle en Jean-Marie Chapier en gaan de naam van het bedrijf omdopen tot ‘Domaine les Astrelles’. Hoofd wijnmaker is de jonge Julien Millet, zoon van François Millet, een legendarische wijnmaker van Comte Georges de Vogüé in Chambolle-Musigny.  

Domaine Naigeon werkt met groot respect voor de natuur. Met stokoude wijngaarden die gemiddeld een leeftijd van 50 jaar hebben is een groene oogst minder nodig. Ze voorkomen het wegknippen van gezonde groene druiven voornamelijk door in het voorjaar rigoureus te snoeien.  

Domaine Naigeon maakt wijnen die trouw zijn aan het terroir. Open wijnen die zich het best beschrijven als transparant, gastronomisch en vol plezier; puur hedonisme!