Quentin Harel

Toont alle 4 resultaten

Quentin Harel – Domaine de Buis-Rond    

Quentin Harel is één van de rijzende sterren in de Beaujolais. Quentin is een jonge getalenteerde wijnboer, bij wie wijn met de paplepel is ingegoten. Hij groeide op in een echt wijnhuishouden, in het gehucht Saint-Étienne-des-Oullières, net ten zuiden van de Côte de Brouilly. Naast de wijnlessen thuis heeft hij ook ervaring opgedaan bij andere producenten, niet alleen in de Beaujolais maar ook in de Bourgogne. Sinds 2012 staat hij aan het roer van familiedomein Domaine de Buis-Rond, dat al sinds 1768 eigendom is van de familie Harel.  

De meeste van de 8 hectare wijngaarden van Quentin liggen rond het domein en zijn geclassificeerd als AOC Beaujolais en AOC Beaujolais village. De wijngaarden liggen net buiten de Cru-zone. De bodem bestaat voornamelijk uit klei, zand en vuursteen. De wijnen die hier gemaakt worden zijn fris en aromatisch en zijn jong al erg lekker.  

Quentin bezit ook 1 hectare ‘Morgon’. Dit perceel met 80 jaar oude wijnstokken ligt in de Lieu-dit ‘Les Charmes’. Het perceel ligt iets hoger. Hier komen levendige, elegante en minerale wijnen vandaan.  

Net als zijn ouders, bewerkt Quentin als zijn wijngaarden op biologische wijze. De percelen rond het domein hebben sinds 1998 een certificaat. Het perceel ‘Morgon Charmes’ wordt als sinds 1980 op biologische wijze bewerkt. In de kelder maakt hij een lichte stijl. Weinig interventie: trosvergisting, natuurlijke gisten. De Beaujolais rijpt in tank en de Morgon in gebruikte 400 liter vaten. De wijn wordt niet gefilterd en er wordt nauwelijks zwavel toegevoegd.