Vincent Bouzereau

Resultaat 1–12 van de 16 resultaten wordt getoond

Vincent Bouzereau 

De familie Bouzereau is een van de grootste families van Meursault, letterlijk en figuurlijk. Vincent is de zoon van Pierre, de broer van Jean-Marie en de neef van Michel en zij behoren allemaal tot de top van Meursault. Vincent is een vlotte man, die het dialoog op hoge intensiteit voert, vol met anekdotes en sterke verhalen die zelf graag meeproeft. De ervaring leert dat families die hun areaal zo opgesplitst hebben, de omgang op zn minst moeizaam te noemen is. Maar niet bij de familie Bouzereau, ze werken, oogsten, proeven, eten, lachen en huilen met elkaar, prachtig om te zien. 

Het domaine op de Côte de Beaune van Vincent is 11 hectare, waarvan zes chardonnay, vier pinot noir and een aligoté. Vincent is een man van de wijngaard. Zijn stokken zijn verkregen door ´selection massale´ hij selecteert de best presterende stokken die in zijn eigen wijngaarden ontstaan zijn voor nieuwe aanplant. Veel stokken stammen nog af van de stokken die er stonden voor de uitbraak van de Phylloxera. In de wijngaard worden de stokken “single guyot” getrimd. Voor chardonnay gebruikt hij 6 à 7 scheuten, voor pinot noir 4 à 5. Behalve de Aligoté worden de druiven met de hand geoogst.  

Vincent gebruikt voor het wijn maken geen enzymen en alleen natuurlijke gisten. De prachtige kelder van Vincent is gevestigd in de oude priorij van Meursault. Je vindt hier geen proeflokaal of pinautomaat; proeven doe je naast de etiketteermachine. Hugh Johnson omschrijft Vincent als “one of the best”. De wijnen van Vincent Bouzereau zijn over het algemeen rijp, maar bescheiden gebruik van nieuw hout en de koelte van de kelders zorgen voor frisheid.