Australië ontdekt steeds meer zijn terroir. Naast de technisch perfecte cepage wijnen (Shiraz, Chardonnay en vele andere druiven), maken grote en kleine producenten steeds meer terroir-wijnen. De universiteit van Adelaide speelt een voortrekkersrol in het blootleggen van de terroirs van Australië. Shiraz uit Barossa, Cabernet uit Coonawarra, Riesling uit Eden Valley en Semillon uit de Hunter Valley zijn inmiddels mondiale benchmark wijnen. De wijnstreek Beechworth ligt aan de voet van de “Victorian Alps” en hier heerst een koel, droog, continentaal klimaat. Het wijngebied is relatief nieuw omdat wijnproducenten in Australië door de global warming op zoek zijn naar koelere gebieden. Tevens is de wijndrinker ook aan het veranderen. Men vraagt om wijnen met een frissere stijl met mooie aroma’s. Beechworth is een wijnregio geschikt voor koel klimaat druivenrassen.
Brokenwood, in 1970 opgezet door drie juristen met een passie voor wijn. Een van de founders was James Halliday, tegenwoordig de belangrijkste wijnschrijver van Australië. De eerste oogst Shiraz was in 1973. In 1982 volgde de eerste oogst Semillon. Brokenwood behoort inmiddels tot de beste producenten van Australië. De Graveyard Shiraz en de ILR Semillon behoren tot de meest gezochte wijnen ter wereld.
De “Indigo Vineyard” is een diverse en unieke wijnregio met verschillende bodemtypen, chardonnay klonen, en wijnranken van jong tot oud. De druiventrossen worden in zijn geheel geperst (whole bunch pressing) en vergist met natuurlijke gisten.
Daarna rijpt de wijn in frans eiken vaten (30% nieuw eiken). Een elegante chardonnay met limoenschil, mango, lichte houttoets en een langdurige afdronk met maar 12,5% alcohol. Een klassieke en moderne Australische chardonnay waar het terroir tot uiting komt.
* gold medal Sydney Royal Wine Show 2016 & Royal Queensland Wine Show 2016
* 96 punten Halliday Australian Wine Companion 2018