Australië ontdekt steeds meer zijn terroir. Naast de technisch perfecte cepage wijnen (Shiraz, Chardonnay en vele andere druiven), maken grote en kleine producenten steeds meer terroir-wijnen. De universiteit van Adelaide speelt een voortrekkersrol in het blootleggen van de terroirs van Australië. Shiraz uit Barossa, Cabernet uit Coonawarra, Riesling uit Eden Valley en Semillon uit de Hunter Valley zijn inmiddels mondiale benchmark wijnen. De wijnstreek Beechworth ligt aan de voet van de “Victorian Alps” en hier heerst een koel, droog, continentaal klimaat. Het wijngebied is relatief nieuw omdat wijnproducenten in Australië door de global warming op zoek zijn naar koelere gebieden. Tevens is de wijndrinker ook aan het veranderen. Men vraagt om wijnen met een frissere stijl met mooie aroma’s. Beechworth is een wijnregio geschikt voor koel klimaat druivenrassen. Brokenwood Sangiovese Beechtworth is het idee van een Italiaanse stagiaire uit Chianti. Zij merkte op dat het klimaat bijna identiek is aan dat in Chianti. De druiven hebben een korte schilinweking gehad van 3-4 dagen en na de vergisting, rijpt de wijn nog op oude Franse vaten.
Brokenwood Sangiovese Beechworth 2017
€ 19,00
Rood – sangiovese – rode kersen – ceder – zoete specerijen – gember – roze peper
Uitverkocht