Australië
Australië ontdekt steeds meer zijn terroir. Naast de technisch perfecte cépage wijnen (shiraz, chardonnay en vele andere druiven), maken grote en kleine producenten steeds meer terroir-wijnen. De universiteit van Adelaide speelt een voortrekkersrol in het blootleggen van de terroirs van Australië. Shiraz uit Barossa, cabernet uit Coonawarra, riesling uit Eden Valley en semillon uit de Hunter Valley zijn inmiddels mondiale benchmark wijnen.
Brokenwood
Brokenwood, in 1970 opgezet door drie juristen met een passie voor wijn. Een van de founders was James Halliday, tegenwoordig de belangrijkste wijnschrijver van Australië. De eerste oogst shiraz was in 1973. In 1982 volgde de eerste oogst semillon. Brokenwood behoort inmiddels tot de beste producenten van Australië. De Graveyard Shiraz en de ILR Semillon behoren tot de meest gezochte wijnen ter wereld.
Hunter Valley – Trevena Vineyard
Hunter Valley ligt vlakbij Sydney. Het klimaat is subtropisch en dat zou eigenlijk te warm en te nat moeten zijn voor wijnbouw. Verkoelende wind van zee, het feit dat het in de zomer vaak bewolkt is en de vulkanische bodem, maken dat wijnbouw toch zeer succesvol is. Op de hellingen met rood vulkaanzand floreert shiraz, terwijl in de lagere wijngaarden semillon is aangeplant. De Trevena wijngaard is de buurman van Tyrells’ beroemde HVD. Spicy semillon, met aroma’s van sereh, limoen en citroenbloesem.