In Auxey heet iedereen Prunier en zij maken allemaal wijn. Michel, een zeer bescheiden mens met een passie voor muziek en wijn, is de pater familias. Michel begon in 1968 met 2 ha. Inmiddels bestiert hij samen met zijn dochter Estelle 12 ha. Michel en Estelle zijn zeer vriendelijke mensen, die je graag rondleiden in hun kelders. Je kan al hun wijnen proeven. Hun wijngaarden bevinden zich in Auxey-Duresses, Volnay, Meursault, Pommard en Chorey-les-Beaune. Als liefhebberij maakt Michel een uitzonderlijk goede Crémant.
Dit is zonder twijfel de beste rode wijn die er in Auxey-Duresses wordt gemaakt. Clos du Val ligt in Climat du val, de wijngaard telt 0.93 ha, het is de beste gedeelte van de Climat du val, een prachtig georiënteerde wijngaard met oude stokken, klei en kalk, stijl en stenig. Handpluk.
Vergisting van 18 dagen en rijping van 18 maanden op eiken vaten, waarvan 25 % nieuw. Essentiële Pinot Noir: zwart en rood fruit (bramen, frambozen), vanille, kaneel, mineralen. De lievelings Auxey-Duresses van wijnschrijver Clive Coates MW. De Premier Cru Clos du Val heeft mooie aroma’s van aalbessen, rode kersen, ceder en kruidnagel.