De wortels van het domein van Pierre Naigeon gaan terug tot 1890, toen in de Bourgogne een nieuw begin moest worden gemaakt. De Phylloxera had alle stokken vernietigd en de wijngaarden werden opnieuw geplant met ranken geënt op Amerikaanse onderstokken. Vatenmaker Fernand Naigeon had moeite om al zijn vaten te verkopen en begon deze daarom maar zelf te vullen. Maison Naigeon was geboren. Na groei en krimp (dat heb je met de Napoleontische successiewetten) staat het bedrijf nu onder leiding van Pierre Naigeon. Pierre bewerkt nu 60 grote en kleine wijngaarden, samen 11,5 ha, waaronder percelen met veel oude stokken in Grands Crus Bonnes Mares en Charmes Chambertin. Pierre’s wijnmakerij staat op het industrieterrein van Gevrey, niet romantisch, wel praktisch. Zijn table de tri heeft hij overgenomen van Domaine de la Romanee Conti.
Het bijzondere van Pierre Naigeon is dat ieder perceel apart wordt gevinifieerd. Dit betekent dat Pierre alleen al 8 verschillende Gevrey’s maakt. Pierre werkt met groot respect voor de natuur. Sinds 2019 is hij biologisch gecertificeerd. Aan veel wijn wordt zelfs bij de botteling geen sulfiet meer toegevoegd. De wijnen van Pierre Naigeon blijven voor een groot deel in Frankrijk. Veel gaat naar *** restaurants, waaronder L’Arpege, Ledoyen, L’Astrance en Paul Bocuse.
50 jaar oude stokken aan de voet van Grand Cru Clos de Vougeot. Vergist op staal, 11 maanden gerijpt in kleine vaten, waarvan 20% nieuw. Zeer goede Bourgogne Pinot Noir met een duidelijk Vougeot karakter. Aroma’s van zwarte kersen, blauwe bessen, chocolade en peper.