In Gevrey Chambertin wordt al sinds het begin van onze jaartelling wijn gemaakt. Waarschijnlijk (de vignerons in Gevrey weten het zeker) zijn de wijngaarden in Gevrey de oudsten van de Bourgogne. Gevrey is gericht op Dijon, de grote stad op nog geen tien kilometer en zetel van het wereldlijk gezag, vroeger Les Ducs, tegenwoordig het departementale kantoor van de INAO, de overheidsinstantie verantwoordelijk voor het AOC stelsel. Gevrey kijkt vooral ook neer op Nuits Saint Georges en Beaune. Gevrey Chambertin is voor Bourgondische begrippen groot, 454 ha: 315 ha village, 84 ha Premier Cru en 55 ha Grand Cru. Le Chambertin is de meest beroemde wijngaard. In 1847 werd de naam Gevrey en Montagne veranderd in Gevrey Chambertin. De Grands Crus liggen keurig op een rijtje ten zuiden van het dorp, heuvelop. De Premiers Crus vallen uiteen in twee blokken: ten zuiden van het dorp, boven en onder de Grands Crus, en ten westen van het dorp, in de Combe Lavaux op de bodem van een verdwenen gletsjer. De Premier Cru Clos Saint Jacques ligt hier, een van de beste wijngaarden van de appellatie. Een uitloper van de Combe steekt de N74 over. Hier vind je onder meer de wijngaarden Les Crais en La Justice. De wijnen van Gevrey behoren tot de meest gestructureerde van de Bourgogne, meestal meer concentratie en tannines dan wijnen uit Vosne, Chambolle en Nuits.
De wortels Domaine Gerard Seguin gaan terug tot 1850, toen Alexis Seguin in Gevrey Chambertin zijn eigen wijngoed begon. Gerard is de vierde generatie. Hij runt het domein samen met zijn vrouw Chantal en hun zoon Jerome. Zij bezitten 6 ha, verdeeld over de Gevrey Chambertin, Chambolle Mussigny, Fixin en Marsannay. Gerard is ook docent aan het Lycee Viticole in Beaune. Het bedrijf onderscheidt zich door de rijke Bourgondische traditie te verbinden met een biodynamische wijze van werken. Zijn wijnen zijn klassiek, complex in de goede zin van het woord. De wijnen zijn echte terroir wijnen: iedere wijngaard wordt afzonderlijk geoogst (met de hand), gevinifieerd en gebotteld in de kleine goed uitgeruste kelder.
De Cuvee Vieilles Vignes komt van de lieu-dit Reniard, die net onder Grand cru Charmes-Chambertin ligt. De grond is hier stenig, wat zorgt voor een goede drainage. De stokken zijn 60 tot 90 jaar oud, waardoor de rendementen klein zijn. De pluk is met de hand. De vinificatie en rijping van 18 maanden zijn op eiken vaten uit l’Allier en Limousin, waarvan 30% nieuw. Elegante Gevrey-Chambertin. Aroma’s van aalbessen, zwarte bessen, kruidig, lange afdronk.