Montrachet is het summum van chardonnay. Alles komt hier samen: de perfecte helling, de ideale bodem van kalkmergel op kalksteen en het microclimaat met net wat meer zon. Hier worden dan ook de duurste witte wijnen van de wereld gemaakt. Het epicentrum is Grand Gru Le Montrachet. Grand Cru Chevalier Montrachet ligt daar direct boven. Net iets koeler, intens mineraal.
De familie Chavy is een van de grote families van het dorp. Zij zitten ruim 200 jaar in de wijn. De broers Alain en Jean-Louis Chavy hebben in 2003 het domaine van hun vader Gerard Chavy gesplit en zijn ze beide onder een eigen label verder gegaan. Ook hun neef maakt wijn onder zijn eigen naam Philippe Chavy.
Als een van de weinigen in Puligny heeft Alain een ondergrondse en daardoor koude kelder. Hierdoor vergisten de druiven langzaam, wat zorgt voor concentratie en complexiteit. Vergisting en rijping vinden plaats in pieces van 225 liter en vaten van 400 liter. De combinatie van de grotere en kleinere vaten zorgt ervoor dat de wijn rijk en complex is maar niet te veel oaky aroma’s krijgt
De Grand Cru Chevalier Montrachet 2016 heeft aroma’s van limoen, perzik, room en amandel.