De Langhe is het gebied dat zich uitstrekt ten zuiden van Alba. De wijngaarden zijn voornamelijk gelegen op de rechterbank van de Tanaro rivier. Hier kom je variaties tegen zoals nebbiolo, dolcetto, freisa, pinot nero, arneis, favorita en chardonnay. De druiven gedijen op een rijke bodem van klei- en mergelafzettingen van de Tanaro rivier. De wijnen die hier worden geproduceerd komen onder DOC Langhe Rosso of Langhe Bianco op de markt. Ook mogen de Barolo’s en Barbaresco’s die gedeclasificeerd zijn het Langhe label dragen.
‘The Barolo Girl’ Op haar 24ste nam Giulia Negri het wijnhuis van haar ouders over. Na het afronden van haar management en biologie studie en een zeer leerzame reis naar de Bourogne waar ze echt haar smaakpapillen trainde, kwam Giulia terug in haar geboortestreek Piemonte. Gemotiveerd om achter alle geheimen te komen van het maken van top wijn. Ze begon klein en bracht microcuvées uit onder haar eigen label. In 2014 nam ze uiteindelijk de gehele productie en beheer van de wijngaarden over.
Met een voorliefde voor Bourgogne kan het niet anders dan dat Giulia zelf ook wijnen van de pinot noir maakt. Ze kreeg van haar vader ook de wijngaarden die hij in 2004 met pinot nero en chardonnay aanplantte. De pinot nero gedijt in La Morra op koelere percelen, met een noordelijk aspect. Hier profiteren de druiven van een frisse bries en grote temperatuur schommelingen tussen dag en nacht, dat zorgt ervoor dat de frisse zuurgraad behouden blijft. De druiven worden handmatig geplukt en daarna volgt een schil inweking van vier dagen. Fermentatie in roestvrijstaal en dan nog een schil inweking van zeven dagen. Uiteindelijk rijpt de wijn 16 maanden in Franse 228 liter barriques, waarvan 30% nieuw hout. Giulia maakt hier in Piemonte elegante en verfijnde pinot nero’s met een knipoog naar de Côte d’Or.
Een wijn met elegantie, structuur en mineraliteit. Een fijne zuurgraad gecombineerd met rode bessen en kruidigheid.