L’Erta di Radda
L’Erta di Radda is de uitgekomen droom van Diego Finocchi. In 2006, 24 wijnjaren jong, nam Diego 5 hectares in Radda over. De wijn van Diego is de meest pure expressie van het terroir van Radda, met zijn heuvels vol galestro (leisteen). Diego doet alles met de hand, 100% Toscaans en biologisch.
2&2 Toscana Rosso
De Toscana Rosso 2&2 van Erta di Radda komt van een 50 jaar oude wijngaard beplant met 70% blauwe (sangiovese en canaiolo) en 30% witte druiven (trebbiano en malvasia Toscana). De druiven zijn met de hand geplukt en samen vergist. Gaandeweg de vergisting zijn er ook gedroogde druiven toegevoegd, waardoor de wijn voller en geconcentreerder is. Na de vergisting heeft de wijn nog een half jaar gerijpt in betonnen cuves. Deze rosso is de reïncarnatie van het beroemde Chianti-recept van Bettino Ricasoli uit 1840, dat van 1924 tot 2005 de wettelijke norm was. Qua kwaliteit steekt deze wijn echter ver uit boven de slobbers in mandflessen die tot 2005 Chianti mochten heten. De 2&2 is loepzuiver en verleidelijk. Aroma’s van kersen, oregano en abrikoos.