Chinon
Chinon is een bedrijvig stadje aan de rivier de Vienne met een mooi kasteel dat toeristen aantrekt en een energiecentrale die voor werkgelegenheid zorgt. In de wijnwereld is Chinon echter bekend om zijn cabernet franc. In Chinon worden verschillende stijlen cabernet franc geproduceerd. Fruitige wijnen komen van de kiezelrijke wijngaarden langs de Loire. Deze wijnen worden in de regel vergist en gerijpt in tanks van beton en rvs. Meer gestructureerde wijnen worden gemaakt van druiven die hun wortels in de kalkstenen hellingen bij Cravant-les-Côteaux en Beaumont-en-Véron mogen steken. Deze wijnen worden grootgebracht in grote en/of kleine vaten. Cabernet franc is een echte eetwijn, waanzinnig populair bij de bistronomique van Parijs.
Olga Raffault
Domaine Olga Raffault dankt zijn naam aan de dame die in 1947 plotseling weduwe werd. Met de hulp van Ernest Zenninger, een Duitse soldaat die na zijn krijgsgevangenschap in Frankrijk bleef, heeft Olga het domein voortgezet. Olga en Ernest hadden talent en gaandeweg ontwikkelden zij een eigen stijl van finesse. Het is deze stijl die de kleindochter van Olga, Sylvie verder heeft ontwikkeld en verbeterd.
Champ-Chenin
Sylvie heeft op kalksteen 1 hectare chenin blanc aangeplant. Chenin uit chinon is zeldzaam en uniek, duidelijk anders dan uit Anjou en Touraine, meer à la Saumur uit Brézé, waar ook veel kalksteen is. Sylvie perst haar chenin met steeltjes, waarna de wijn sur lies blijft. De wijn is jong al heerlijk met aroma’s van citroen, verse gele appel en kruisbes. Flesrijping voegt daar aroma’s van honing en verse champignons aan toe.