Montlouis is een kleine AOC aan de zuidoever van de Loire, net ten oosten van Tours en tegenover Vouvray, dat aan de noordoever van de Loire ligt. De bodem is wat lichter, meer zanderig dan die in Vouvray, waardoor de wijnen wat eleganter zijn. De beste wijngaarden zijn oostelijk georiënteerd. Hier wordt uitsluitend Chenin Blanc verbouwd. Net als in Vouvray worden hier zoete en droge wijnen gemaakt, stil en mousserend. Het meest opvallend in Montlouis zijn de droge wijnen en petillant naturel.
Xavier Weisskopf werd geboren in Picardie, volgde zijn opleiding in Beaune en werkte als wijnmaker voor Saint Cosme in Gigondas. In 2005 is hij samen met zijn vrouw Clemence geland aan de Loire. Zijn wijnen gooien waanzinnig hoge ogen. Het bedrijf is biologisch gecertificeerd.
La Negrette is een op het zuidwesten georiënteerde wijngaard. Xavier en Clemence bezitten 2 ha Chenin Blanc uit 1929 (sic!). De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd. In 2013 was het rendement 25 hl/ha. De wijn is vergist met natuurlijke gisten en vervolgens gerijpt in vaten van 500 liter, waarvan 30 % nieuw. De wijn is vergist en gerijpt op houten vaten, waarvan 30 % nieuw (Allier). Veel concentratie, aroma’s van bloesem en rijpe citroen, bijenwas en prachtige zuren.