Sancerre is het epicentrum van Sauvignon Blanc in Frankrijk. Goede Sancerre is unique: verfijnd, aromatisch, lang. Maar het succes van Sancerre heeft ook een keerzijde. Het wijnbouwgebied is de afgelopen dertig jaar verdrievoudigd. De nieuwe wijngaarden bezitten meestal niet de kwaliteiten die nodig zijn om een echte Sancerre te maken en de premie die je voor het merk Sancerre betaalt te rechtvaardigen. Het is dus zoeken naar producenten die wijngaarden bezitten binnen de oorspronkelijke grenzen van de appellatie en er eer inleggen om wijn te maken waarin het terroir tot uitdrukking komt. De belangrijkste terroirs van Sancerre zijn de silex-rijke wijngaarden rond het dorp Sancerre en de kalkmergelrijke wijngaarden rond Chavignol en Bue.
Vincent Grall is met 3,8 hectares een van de kleinste producenten van Sancerre, maar die 3,8 hectares zijn wel verdeeld over twee van de beste wijngaarden van Sancerre: Le Plateau, ten westen van het dorp en rijk aan silex (vuursteen) en Le Manoir, richting Bue en rijk aan mergel. Vincent en zijn vrouw maken op de meest natuurlijk wijze wijn, onkruid wordt met de schoffel gewied en de oogst is met de hand. De percelen worden afzonderlijk gevinfieerd, Sancerre Tradition (van Le Plateau) in roestvrijstalen tanks en Sancerre Le Manoir in drie en vier jaar oude eiken vaten.
Le Manoir 2017 heeft aroma’s van grapefruit en abrikoos en typisch Sancerre mineral.