Sancerre
Sancerre is het epicentrum van sauvignon blanc in Frankrijk. Goede Sancerre is uniek: verfijnd, aromatisch, lang. Maar het succes heeft ook een keerzijde. Het wijnbouwgebied is de afgelopen dertig jaar verdrievoudigd. De nieuwe wijngaarden bezitten meestal niet de kwaliteiten die nodig zijn om een kwaliteitswijn te maken en de prijs die je voor het merk betaalt te rechtvaardigen. Het is dus zoeken naar producenten die wijngaarden bezitten binnen de oorspronkelijke grenzen van de appellatie en er eer in leggen om wijn te maken waarin het terroir tot uitdrukking komt. De belangrijkste terroirs van Sancerre zijn de silexrijke wijngaarden rond het dorp Sancerre en de kalk-mergelrijke wijngaarden rond Chavignol en Bué.
Vincent Grall
Vincent Grall is met 3,8 hectares een van de kleinste producenten van de appellatie, maar die 3,8 hectares zijn wel verdeeld over twee van de beste wijngaarden: Le Plateau, ten westen van het dorp, rijk aan silex (vuursteen) en Le Manoir, richting Bué, rijk aan mergel. Vincent en zijn vrouw maken op de meest natuurlijk wijze wijn, onkruid wordt met de schoffel gewied en de oogst is met de hand.
Silex
Meest klassieke en traditionele cuvée, benchmark Sancerre maar dan beter. Zoals de naam doet vermoeden is de bodem vooral silex. Dit is een samenstelling van vuursteen en zand, gevormd uit klei, kalksteen en silica. 15 tot 30 jaar oude stokken. Temperatuur gecontroleerd, op staal vergist en gerijpt. Productie van 20.000 flessen.