Domaine la Fourmone
La Fourmone is een van meest precieze producenten in Vacqueyras en Gigondas. Marie Thérèse Combe is de vrouw achter La Fourmone, dat zij leidt met haar twee kinderen. De naam en het logo van Fourmone verwijst naar de vroegere productie van tarwe (Fromentum) op de boerderij. Haar wijnen zijn loepzuiver en eleganter dan de wat boerse stijl die gangbaar is in deze appellaties.
Le Muscat
Aan de voet van de Dentelles de Montmirail staan op een kalkstenen bodem de knoestige 45 jaar oude muscat wijnranken waarvan Marie Thérèse Le Muscat maakt. Na de handmatige oogst wordt het sap op ongeveer 5 graden (zeer koel) vergist om de frisheid en mooie aromatische kenmerken van deze muscat druif te behouden. Wanneer de herfst op z’n eind loopt wordt deze dessertwijn versterkt tot 15% alcohol en is deze klaar om gedronken te worden. Lekker bij foie gras, blauw aderkazen en allerlei desserts. Aroma’s van lychée, kweepeer, appel en amandel.