Fourmone komt van het Latijnse woord formentum, wat tarwe betekent. Tot zo’n honderd jaar geleden werd rond de boerderij dan ook vooral tarwe verbouwd. Nu is La Fourmone bekend om zijn volle, loepzuivere wijnen van grenache en syrah.
Marie Therese Combe is de vrouw achter La Fourmone, dat zij leidt samen met haar kinderen Florentine en Albin. In de winter, als de wijnranken minder aandacht nodig hebben schildert Marie Therese.
Gigondas ligt in de zuidelijke Rhone, naast Vacqueyras. Het was na Châteauneuf het eerste dorp met een eigen appellatie. Gigondas ligt hoger dan Châteauneuf en Vacqueyras. De bodem bevat meer kalk. Grenache is hier de belangrijkste druif, gevolgd door syrah en mourvèdre. Wijnen uit Gigondas zijn daardoor wat aromatischer dan die uit de buurdorpen.
De Gigondas Le Fauquet komt van de wijngaard Le Petit Montmirail, die aan de zuidkant van de Dentelles de Montmirail ligt. De Dentelles stijgen inderdaad als tanden op uit de vallei. De oriëntatie van de helling is oostelijk, de bodem kalkrijk. De zonnewarmte wordt getemperd door de Mistral.
Le Fauquet is een gastronomische Gigondas, vol maar met een mooi zuurtje op de achtergrond. Aroma’s van bramen, rode kersen, chocolade en tijm.