Gigondas ligt in de zuidelijke Rhone, naast Vacqueyras. Het was na Châteauneuf het eerste dorp met een eigen appellatie. Gigondas ligt hoger dan Châteauneuf en Vacqueyras. De bodem bevat meer kalk. Grenache is hier de belangrijkste druif, gevolgd door syrah en mourvèdre. Wijnen uit Gigondas zijn daardoor wat aromatischer dan die uit de buurdorpen.
La Fourmone is een van meest precieze producenten in Vacqueyras en Gigondas. Marie Therese Combe is de vrouw achter La Fourmone, dat zij leidt met haar twee kinderen. De naam en logo van Fourmone verwijst naar de vroegere productie van tarwe (Fromentum) op de boerderij. Haar wijnen zijn loepzuiver en eleganter dan de wat boerse stijl die gangbaar is in deze appellaties. Van de restjes Vacqueyras en Gigondas maakt Marie Therese “Le Burlet” – Vin de France, wit, rood en rosé.
De druiven voor Le Secret komen van een bijzondere oude steile wijngaard (3 ha) met veel mergel in de bodem. De oude knoestige wijnranken zijn gemiddeld 60 jaar oud en produceren zeer geconcentreerde en kruidige wijnen die je ook nog even kan bewaren. Aroma’s van pruimen, zwarte kersen, cacao, tijm en drop.