Fourmone komt van het Latijnse woord formentum, wat tarwe betekent. Tot zo’n honderd jaar geleden werd rond de boerderij dan ook vooral tarwe verbouwd. Nu is La Fourmone bekend om zijn volle, loepzuivere wijnen van grenache en syrah. Marie Therese Combe is de vrouw achter La Fourmone, dat zij leidt samen met haar kinderen Florentine en Albin. In de winter, als de wijnranken minder aandacht nodig hebben schildert Marie Therese.
Vacqueyras ligt in de zuidelijke Rhône, naast Châteauneuf du Pape. Vacqueyras was, na Châteauneuf en Gigondas het derde dorp dat een eigen appellatie kreeg.
In Vacqueyras, waar de bodem meer klei bevat dan in Gigondas, worden van met name grenache en syrah volle rode wijnen gemaakt. Marie Therese Combe is de vrouw achter La Fourmone, dat zij leidt met haar twee kinderen. Haar wijnen zijn loepzuiver en vaak wat eleganter dan de wat boerse stijl die gangbaar is in deze appellatie.
La Fleurantine is de witte Vacqueyras van La Fourmone. De clairette, grenache blanc en roussanne worden gezamenlijk vergist en gerijpt, in beton en vaten van 600 liter. Om de wijn fris te houden wordt de malolactische vergisting (verandering van appelzuur in melkzuur) geblokkeerd.