Andre Robert

Toont alle 4 resultaten

André Robert   

Het hoofdkwartier van dit indrukwekkende champagne huis bevindt zich midden op de Côte des Blancs, in Mesnil-sur-Oger. Deze krijtheuvelrug 15 km ten zuiden van Épernay, is het epicentrum van kwaliteit als het over chardonnay gaat. Na Henri Robert (1881-1948) die de wijngaarden aanplantte, kwam André Robert (1925). Hij maakte in 1962 voor het eerst zelf Champagne. Het familiebedrijf valt onder de categorie ‘alleen eigen fruit’ of ‘Récoltant-Manipulant’. Claire runt nu het bedrijf samen met haar man Jean-Baptiste Denizart, die voornamelijk wijngaard en vinificatie doet.    

Ze beheren 14 hectare, het merendeel van het areaal ligt op de Côte des Blancs en hier staat dus chardonnay. De mooiste wijngaarden liggen in Mesnil zelf, waarvan sommige grenzend aan wijngaarden van het illustere Krug. Het rode fruit komt voornamelijk uit Montigny sous Châtillon (Vallée de la Marne). Bijna alles is van premier- of grand cru niveau.  

Een aantal duidelijke huisstijlkeuzes zijn het rijpen op reeds gebruikte Bourgondische eikenhouten fusten, het blokkeren van de malolactische fermentatie en veel minder blenden van verschillende herkomstgebieden. Het blokkeren van ‘de malo’ geeft de wijn in zijn prille jeugd een hardheid, de Roberts geven mede hierdoor een lange rijping mee aan alle wijnen.