Producenten

Wijn op Dronk kent zijn producenten. Bijna allemaal familiebedrijven die we graag bezoeken. Gedreven mannen en vrouwen die de grootste talenten van hun generatie zijn en alles doen om de beste wijnen te maken. Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit.

 

 

 

Small is beautifull. Christian and Justine Clerget. 6 ha in Chambolle, Vougeot and Morey. Bio as of 2017. Finesse at all levels. Text book Chambolle village, extremely seductive. Awesome Petit Vougeot and Chambolle Charme.
Meursault Premier Cru Goutte d’Or 2017 from barrel @vincentBouzereau. Great tension. Ripe fruit and refreshing acidity. Cheers. #Winelovers, #Bourgogne, #Meursault, #Topwijnen, #WijnopDronk
With #AmelieBerthaut tasting 2017 Fixin, Gevrey Chambertin and Vosne Romanee! Wow. Precision!

Biologisch

Biologisch werken in de wijngaard en de kelder is geen doel op zich maar een middel om goede wijn te produceren. Gezonde druiven en zorgvuldig bewerken maken nu eenmaal de betere wijn.   Bij de wijnen van Wijn op Dronk is het gebruik van pesticiden en herbiciden tot het minimum beperkt – ploegen en onkruid wieden is de norm. De druiven worden met de hand geplukt. Door strenge selectie is de toevoeging van sulfiet minimaal.   Veel van onze producenten hebben een certificaat, duurzaam, biologisch, biodynamisch. Sommigen niet, vaak omdat zij liever in de wijngaard werken dan tijd steken in de administratie die certificaten met zich meebrengen. Hun wijn is er niet minder (biologisch) om.