Annick Tinel Blondelet

Toont alle 3 resultaten

Domaine Tinel-Blondelet  

De familie Tinel-Blondelet zit al meer dan 400 jaar in het vak. Annick Tinel-Blondelet, 12e generatie, bewerkt sinds 1985 vijftien hectares aan wijngaarden. 10 hectare in Pouilly-sur-Loire, oostelijk van de rivier, en 5 hectare in Sancerre, westelijk van de rivier. Dit is het meest oostelijke deel van de Loire vallei. Naast sauvignon blanc (85%) boert ze ook was chasselas en pinot noir druiven.   

Haar wijngaarden, HVE gecertificeerd (High Environmental Value) worden zeer zorgvuldig en duurzaam onderhouden. De Romeinse weg van Clermont Ferrand naar Parijs leidde langs Pouilly. Dorstige reizigers konden zich verpozen in L’Arrêt-Buffatte. Op deze plaats bevindt zich nu de wijngaard van Annick Tinel-Blondelet.   

De bodem is Kimmeridgische mergel, beplant met sauvignon van 45 jaar oude stokken. Dit bodemtype genereert iets rondere en zachtere wijnen. Waaruit de cuvées l’Arrêt-Buffatte” en “Quercus” voortkomen.  Ander terroir in Pouilly is het Villiers kalksteen, wat de wijnen zeer getailleerd en verfijnd maakt. In Sancerre heeft Annick ook een wijngaard met Silex, wat strakke en reductievere wijnen geeft.   

Annick doet veelal vroeg plukken, zacht persen en vergisten in rvs op lage temperatuur. Geen malolactische fermentatie en geen hout, uitzondering als Quercus daargelaten. Ze heeft een zeer moderne en schone kelder. Alles staat in het teken van zuiverheid en typiciteit voor plek en druivenras.