Buen Camino

Toont alle 3 resultaten

Bodega Buen Camino  

Bodega Buen Camino is een biologische wijnmakerij van 12 hectare in het uiterste noordwesten van D.O. Ribera del Duero. Hier bevinden we ons niet aan de Duero-rivier, die door het hart van de wijnstreek stroomt, maar in de Esqueva-vallei met rivier van dezelfde naam. ‘Buen Camino’ is een uitdrukking die pelgrims vroeger gebruikten om elkaar geluk te wensen op pad; de welbekende bedevaart route naar Santiago de Compostella loopt net even ten noorden van het gebied.  

Buen Camino staat voor een gelimiteerde productie van lage opbrengst en minimale interventie. Het grillige klimaat en de onvoorspelbaarheid van de natuur wordt bij Buen Camino gehonoreerd, inplaats van iets wat gemaskeerd dient te worden.   

Op 960 meter hoogte is dit een extreem klimaat voor wijnbouw, een van de hoogste delen van Ribera del Duero. De arme kalkstenenbodem, een perfect geadapteerd druivenras, verschillende exposities en hellingen binnen het domein en een zeer sterk temperatuurverschil tussen dag en nacht brengen wijnen van grote kwaliteit voort.