Château Branaire-Ducru
Branaire-Ducru is ontstaan doordat Jean-Baptiste Braneyre in 1680 een prominent stuk grond kocht van Chateau Beychevelle. Dit is hét Chateau in Beychevelle (2e Grand Cru Classé), een gedeelte van overkoepelende dorp Saint-Julien-Beychevelle. Vervolgens heeft de familie Du Luc (de naam van hun tweede wijn) het kasteel op het landgoed gebouwd in 1824. Daarna kwam de legendarische classificering in 1855 die het Chateau in de 4e Grand Cru Classé plaatste. Vervolgens werd het landgoed geërfd door een familielid, Gustave Ducru en bleef in de familie tot 1919. In 1988 kocht Patrick Maroteaux en familie het landgoed en zoon François-Xavier Maroteaux is nu de uitvoerend manager.
Het landgoed wordt omringd door andere grote geclassificeerde cru’s in het gebied; Château Gruaud Larose (2e Grand Cru Classé), Château Saint-Pierre (4e Grand Cru Classé) en natuurlijk eerdergenoemde Château Beychevelle. Met andere woorden ‘best wel prima terroir’. De wijngaarden bestaan uit ongeveer vijftien verschillende microterroirs en beslaat 60 hectare, die van oost naar west over het zuidelijke deel van de AOC liggen. Het chateau heeft nu een volgende verdeling aan Médoc variëteiten aangeplant: cabernet sauvignon 65%, merlot 28%, petit verdot 4% en cabernet franc 3%.