Chateau Phelan Segur

Toont alle 4 resultaten

Phélan Ségur  

Phélan Ségur werd in 1810 opgericht door de Ierse wijnhandelaar Bernard O’Phelan en is een fusie van ‘Clos de Garramey’ en Château Ségur de Cabanac. Zoals lokale gewoonte en traditie dicteerden combineerde hij zijn eigen naam met die van het Château. De 70 hectare aan wijngaarden grenzen aan Ch. Montrose en Ch. Meyney, het noordelijke deel van de AOC. Sinds 2017 is Phelan eigendom van de Belg Philippe Van de Vyvere. Sinds jaar en dag geldt deze wijn als één van de klassiekers in Saint-Estèphe en is als Cru Bourgeois zeer competitief gebleken voor de grote Grand Cru Classé ‘s.  

De bodem bevat hier in Saint-Estèphe, naast het geprezen gravel, meer klei. Dit geeft de wijnen gewicht en spierballen. Waar binnen het areaal van Phélan Ségur de nadruk grotendeels op klei ligt, vindt men meer en meer petit verdot. De druif begint zijn stempel op de Grand Vin te drukken sinds 2015.  

Het Château zelf zegt het volgende over zijn kenmerkende stijl: “Strengthened by its origins, we have created its identity based on elegance and finesse”. Inderdaad is het houtgebruik en de mate van toasting van het vat zeker minder geworden met de tijd. Toch zijn de wijnen krachtig en diep met geconcentreerd cassisfruit en kenmerkende kruidigheid (mint en eucalyptus). Wijnen met veel focus, karakter en structuur en zeer consistente kwaliteit.