Domaine de L'Horizon

Resultaat 1–12 van de 23 resultaten wordt getoond

Domaine de L’ Horizon   

Domaine de l’ Horizon is een ambachtelijk wijnbedrijf in Montner vlakbij Perpignan in de Roussillon, zeer zuidelijk mediterraans Frankrijk. Een klimaat wat gedomineerd wordt door winden als Tramontane en de Marin, maar ook door Pyreneese invloed en de middellandse zee. De bodem in Calce, waar de meeste wijngaarden zijn, is opmerkelijk. Een breuklijn heeft ervoor gezorgd dat er een kalkbodem boven komt in een zee van zwarte schist, leisteen en ander vulkanisch gesteente.   

Opgezet in 2006 door Thomas Teibert, biodynamisch vanaf het eerste uur. Het bedrijf beheert 17 hectare wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 70(!) jaar oud. Sommige wijngaarden zijn de eeuw ruim gepasseerd, waaronder percelen van carignan en macabeu. Ook bezit het domaine oude stokken muscat, grenache noir, -blanc en –gris. De in het zuiden steeds populairder wordende syrah is ook onderdeel van het team.  

In de kelder is Thomas ‘s zijn zachte hand duidelijk terug te zien. De wijn mag zoveel mogelijk zijn eigen pad bewandelen; wilde gisten, spontane malolactische fermentatie (die wel of niet helemaal afloopt), sur lie rijping zonder bâtonnage en een verfijnde rijping op Oostenrijkse Stockinger vaten. Ook wordt er niet geklaard en bijzonder weinig gefilterd. U raadt het al, ook wordt er niet of nauwelijks sulfiet toegevoegd. Alle wijnen worden op de markt gebracht onder IGP Côtes-Catalanes omdat de AOC-regels Thomas niet de vrijheid geven die hij nodig heeft. Het is ongelooflijk hoe alle wijnen in Thomas zijn arsenaal eenzelfde minerale oerknal bezitten waar menig wijnmaker alleen maar van kan dromen!