Feneuil Pointillart

Toont alle 6 resultaten

Feneuil Pointillart  

Feneuil Pointillart is een klein familiebedrijf in Chamery, een premier cru dorp op de Montagne de Reims. Zoon Benjamin Feneuil heeft in 2011 de leiding van het bedrijf overgenomen van zijn ouders Jeannick en Daniel. Hij wordt dagelijks ondersteund door zus Astrid. De familie Feneuil bezit 7 hectares goede, oude wijngaarden, met een zuidwestelijke oriëntatie, aangeplant met pinot meunier, pinot noir en chardonnay. In totaal zijn dit toch 60 verschillende percelen.   

Ze werken op duurzame wijze, goed gekeurd door het HVE-label (High Values for Environment) en VDC (Sustainble Viticulture in Champagne). Dit uit zich bijvoorbeeld in het behouden van gras in de wijngaarden, geen gebruik van insecticiden of pesticiden. De traceerbaarheid van de gebruikte producten. Het gebruik van compost en mest. En het minimaliseren van ingrepen om de fauna en flora te beschermen.   

Voor het maken van basiswijn gebruiken zij de persen en cuves van de coöperatie van Chamery. De eerste fermentatie en rijping van de basiswijn gebeurt op roestvrij staal. De tweede vergisting, het dégorgement en de dosage vinden plaats in de kelder van het domein. Dit is een koude kelder, waardoor de mousse fijn is. De non-vintage rijpt minimaal 20 maanden en vintage champagne 6 jaar. Deze lange rijping in combinatie met het pure fruit resulteert in fraaie champagnes die tijdloos zijn.