Meyer Näkel

Resultaat 1–12 van de 23 resultaten wordt getoond

Meyer-Näkel   

Meyer-Näkel is een weingut in de Ahr, een wijngebied in West-Duitsland vernoemd naar de rivier die klimaat en geologie hier bepaald. In de Ahr van 1984 was autodidact en pionier Werner Näkel de eerste die droge spätburgunder van hoge kwaliteit maakte.   

Nu, uitgegroeid tot autoriteit en een der meest succesvolle rode wijnmakers in Duitsland, staan zijn dochters Meike en Dörte aan het roer. Zij maken hier spätburgunder van wereldniveau op de dramatische steile leistenen hellingen van de Ahr rivier. Ze beheren 25 hectare aan prachtige wijngaarden met verschillende Grosses Gewächs (de grand cru van Duitsland), de meest spectaculaire terroirs in de Ahr.   

Alle 25 hectare zijn mooie wijngaarden maar een aantal springen eruit. De Dernau Pfarrwingert, met zijn gunstige ligging op het zuiden, de grauwacke bodem (korrelig puinsediment) met het kleiachtige leisteen zorgen voor een zandsteenachtige structuur. Ook is er de Walporzheimer Kräuterberg, een steile helling met terrassen, specifiek geselecteerd al door de Romeinen voor het verbouwen van kruiden en druiven. Meike en Dörte hebben de eer om ook te mogen werken op prachtige Grosses Gewächs zoals Neuenahrer Sonnenberg en de Silberberg. Het succes van het bedrijf is ongekend mede dankzij deze prachtige terroirs en in de uitpuilende prijzenkast, onder meer: Decanter Pinot Noir Of The World Trophy en de Grand Pinot Noir Award.