Meyer Näkel

Resultaat 1–12 van de 31 resultaten wordt getoond

Meyer Näkel   

Meyer-Näkel is een weingut in de Ahr, een wijngebied in West-Duitsland vernoemd naar de rivier die het klimaat en de geologie hier bepaalt. In de Ahr van 1984 was autodidact en pionier Werner Näkel de eerste die droge spätburgunder van hoge kwaliteit maakte.   

Uitgegroeid tot autoriteit en een der meest succesvolle rode wijnmakers in Duitsland. Tegenwoordig staan zijn dochters Meike en Dörte aan het roer. Zij maken hier spätburgunder van wereldniveau op de dramatische steile leistenen hellingen van de Ahr rivier. Ze beheren 25 hectare aan prachtige wijngaarden met verschillende Grosse Gewächse, de grands crus van Duitsland, op de meest spectaculaire terroirs in de Ahr.   

Alle 25 hectare zijn mooie wijngaarden maar een aantal springen eruit. De Dernauer Pfarrwingert, met zijn gunstige ligging op het zuiden. De Grauwacke bodem met korrelig puinsediment en kleiachtig leisteen zorgen voor een zandsteenachtige structuur. Ook is er de Walporzheimer Kräuterberg, een steile helling met terrassen. Al door de Romeinen specifiek geselecteerd, voor het verbouwen van kruiden en druiven. Meike en Dörte hebben tevens de eer om te mogen werken op prachtige Grosse Gewächse zoals de Neuenahrer Sonnenberg en de Ahrweiler Silberberg. Het succes van het bedrijf is ongekend en mede te danken aan deze prachtige terroirs. In de uitpuilende prijzenkast, onder meer: Decanter Pinot Noir Of The World Trophy en de Grand Pinot Noir Award.