Nelles

Toont alle 11 resultaten

Weingut Nelles  

In 1479 betaalde een zekere Cornelis een keer belasting, historie werd geschreven voor weingut Nelles. Ruim 600 jaar later staat 1479 nog steeds op de fles en wordt onder leiding van vader Thomas en zoon Philip moderne pinot noir van wereldklasse gemaakt. Philip is een groot talent en behoort tot de top 100 van Jungwinzer. Het lidmaatschap van de VDP, de club van de beste 200 producenten van Duitsland, wordt volledig waargemaakt.  

Nelles in Heimersheim is uniek omdat het als enige Ahr producent pinot noir verbouwt op een oude vulkaan, de Heimersheimer Burggarten GG. De Heimersheimer Landskrone GG ligt naast de Burggarten, maar heeft een totaal andere bodem: leisteen, het klassieke Ahr terroir, in plaats van basalt. Spätburgunder is absolute specialiteit maar frühburgunder, merlot, weissburgunder, grauburgunder en riesling hebben ook hun plaats.    

Thomas en Philip hebben deze wijn zowel de Duitse als de Franse naam gegeven van de druif. Duits zijn de wijngaard en de familie Nelles. Frans de wijnranken, afkomstig uit de Bourgogne (voor de freak: Dijon 115, 116 en 777) en de barriques van François Frères. Deze gebottelde Europese samenwerking uit zich in aroma’s van zwarte bessen en kersen, tijm en vanille. Mooie tannine. Of de smaak meer Duits of Frans is, mag je zelf beoordelen.