Störrlein Krenig

Toont alle 9 resultaten

Störrlein Krenig

Störrlein Krenig is een wijnproducent die sterk groeit in naam en populariteit. Gevestigd in het eigenwijze Franken. Dit is een der meest oostelijke wijnbouwgebieden in Duitsland, zeer continentaal. Eigenwijs vanwege zijn oostelijke ligging maar ook dit in het oude koninkrijk van Bavaria ligt, wat een sterke biercultuur kent. Tevens is hier silvaner de koning der druiven, niet riesling.

De families Störrlein en Krenig produceren al eeuwen wijn in Franken. Door het huwelijk van Christiane Störrlein en Martin Krenig doen zij dat nu samen. De wisselwerking pakt goed uit; het Weingut behoort nu tot de besten in de Maindreieck, het hart van het vineuse Franken, waar Goethe al lyrisch over was.

Toen we Martin vroegen waarom hij wijnmaker is geworden, antwoordde hij met een wedervraag. In welk ander vak heb je de mogelijkheid om het product van oorsprong tot eindproduct te begeleiden?

Het belangrijkste druivenras is ongetwijfeld silvaner, maar er staat ook een respectabele aanplant van spätburgunder en riesling en hier en daar nog wat gewürztraminer, gelber muskateller en pinots.

De parels in de kroon van het 12 ha grote Weingut zijn oeroude silvaner- en rieslingstokken in de Grosse Lage Pfülben en de Erste Lagen Marsberg, Teuflelskeller en Sonnenstuhl. **** Eichelmann *** Vinium en Aufstieger Gault & Millau.