Weingut Ebner

Toont alle 6 resultaten

Weingut Ebner  

Weingut Ebner is een zeer kleinschalige wijnoperatie van 4,5 hectare in het Eisacktal van Südtirol, ten oosten van Bolzano. Aan het roer van de operatie staan Brigitte en Florian Unterthiner, derde generatie. Een zorgvuldig oog en groene vingers maken dat de wijnstokken goed gedijen in deze zuidelijke uitlopers van de Eisack-vallei, een subzone van Trentino-Alto Adige.  

Het landgoed Ebner ligt op het zonnige plateau van de Rittner Horn op een dramatische rots bij het dorpje Atzwang/ Campodazzo. De route ernaartoe is een aaneenschakeling van slingerende steeds nauwer wordende wegen die accumuleren in een haarspeldmania. Het is een werkelijk magisch gevoel om aan te komen en het eerste uitzicht te vangen op het dorpje Völs en het Schlern-massief. Het is een van die zeldzame wijnplaatsen waar de impact van bodem en plek zo intens is dat het identificeren van de best gemaakte wijnen eenvoudig is.  

Wijngaarden met rode druiven groeien op de zonnige zuidelijk gerichte terrassen van vulkanische oorsprong. Witte variëteiten gedijen goed op wijngaarden met zuidoostelijke oriëntatie, luchtig daardoor wat frisser. Opvallend is het 40 jaar oude Pergola-systeem wat niet alleen voor vernatsch verbluffende resultaten geeft. Ook zweigelt en een aantal witte druivenrassen zoals grüner veltliner. De aandacht ligt in de wijngaard en hier wordt het harde werken beloond door de oogst van gezonde en volrijpe druiven. De hieruit voortvloeiende wijnen zijn karaktervol, glashelder, direct en vol plezier.   

Als je naar het zuiden rijd door de Brenner Pass, stop dan bij de familie Interthiner op landgoed Ebner (even bellen van te voren).