Australië ontdekt steeds meer zijn terroir. Naast de technisch perfecte cepage wijnen (shiraz, chardonnay en vele andere druiven), maken grote en kleine producenten steeds meer wijnen waarin plaats, bodem en klimaat tot uitdrukking worden gebracht.De universiteit van Adelaide speelt een voortrekkersrol in het blootleggen van de terroirs van Australië. Shiraz uit Barossa, cabernet uit Coonawarra, riesling uit Eden Valley en semillon uit de Hunter Valley zijn inmiddels mondiale benchmark wijnen.
Brokenwood is in 1970 opgezet door drie juristen met een passie voor wijn. Een van de founders was James Halliday, tegenwoordig de belangrijkste wijnschrijver van Australië. De eerste oogst shiraz was in 1973. In 1982 volgde de eerste oogst semillon. Brokenwood behoort inmiddels tot de beste producenten van Australië. De Graveyard Shiraz en de ILR semillon behoren tot de meest gezochte wijnen ter wereld.
Stuart Hordern is sinds 2020 Senior Winemakervan Brokenwood. Wijnmaken is hem met de paplepel ingegeven. Al van jongs af aan werkte hij in de familie wijngaarden. Na de universiteit wist hij dat hij verder wilde gaan met wijn. Hij heeft 4 jaar met Dean Hewitson gewerkt in Adelaide en daarna 2 jaar bij Tyrell’s in de Hunter valley. Bij Tyrell’s heeft hij veel geleerd over shiraz en semillon, de sterren van de Hunter Valley. Sinds 2009 werkt hij bij Brokenwood. Stuart maakt samen Kate Sturgess wijnen met wereldklasse. Kate Sturgess is een jonge getalenteerde wijnmaakster, ze heeft haar bachelor in Viticultuur en oenologie in 2011 afgerond. Ze heeft onder andere bij Balnaves of Coonawarra gewerkt, maar ook in Canada heeft ze ervaringen opgedaan. Ze werkte daar in 2012, bij Culimna Estate in Okanangan Valley. Sinds 2015 werkt Kate bij Brokenwood.
Inmiddels bezit Brokenwood ook wijngaarden in Zuid-Australië. De Shiraz komt uit McLaren Vale, zo’n 30 kilometer onder Adelaide gelegen. De Wade Block 2 vineyard, is gelegen in het meest oostelijke en hoogste deel van McLaren Vale. De wijngaard is 20 jaar oud. De wijnstokken zijn loten van een van de oudste wijngaarden van Australië. De druiven worden hier rijper dan in Hunter. Desalniettemin is de wijnmaker van Brokenwood er in geslaagd een uitgebalanceerde Shiraz te maken. Vergist op staal en gerijpt op eiken vaten, 20 % Amerikaans, 80 % Frans (waarvan de helft nieuw). Aroma’s bramen, zwarte kersen, gedroogd fruit, zwarte olijven en drop. 95 punten Australian Wine Companion.