Adega Algueira

Toont alle 6 resultaten

Adega Algueira 

Adega Algueira ligt in het dorpje Doade in D.O. Ribeira Sacra, verstopt in het achterland van Galicië. Opgericht in 1979 en nu 23 hectare in volledig biodynamisch beheer. Hier wordt lokale druif mencía omgezet tot authentieke en fijngevoelige wijnen. Het bedrijf is zeer gepassioneerd om oude wijngaarden van zeldzame lokale variëteiten te herstellen en er prachtige wijnen van te maken. Zoals godello, en treixadura in wit en Merenzao en caíño in rood.  

Aan het hoofd staat Fernando González Riveiro, een ware wandelende encyclopedie. Met meer dan 40 jaar ervaring is hij een autoriteit in de streek. Ondertussen is de volgende generatie klaar om het stokje aan door te geven. Zoon Fabio, zelf net vader, loopt al jaren mee maar gaat binnenkort de volledige verantwoordelijkheid dragen. 

In de kelder is de filosofie bovenal minimale interventie. Dit wordt doeltreffend geïllustreerd door het gedoseerde houtgebruik. Weinig nieuw hout en rijping veelal in grotere vaten. Alsmede de kneustechniek; alle rode druiven worden klassiek met de voeten gedaan, super subtiel. Alles wordt spontaan gefermenteerd met inheemse gisten. In iedere stap van vervaardiging wordt voor elegantie en verfijning gekozen en ja, dat proef je!