Bibi Graetz

Toont alle 2 resultaten

Bibi Graetz   

Het wijnbedrijf van Bibi Graetz is gevestigd op de heuvel ‘Fiesole’ uitkijkend over Florence. Hij bewoont een deel van het prachtige ´Castello di Vincigliata´. Opgegroeid in een familie van artiesten, en afgestudeerd aan de kunstacademie van Florence, viel hij volledig voor het druivengroeien en wijnmaken. Het bedrijf is relatief jong, opgericht in het jaar 2000. Bibi had de mogelijkheden om een aantal wijngaarden met leeftijd over te nemen en implementeerde biologische methodes. Dit in combinatie met veel talent en toepasbare kennis maakte het mogelijk om een ware bliksemstart te maken. In 2006 gaf niemand minder dan meneer Parker zijn wijn ´Testamatta´ 98 punten! De rest is geschiedenis.    

De wijnen brengen het Toscaanse gevoel feilloos over. Sangiovese is een druif, gemaakt door de juiste handen, die een helderheid en transparantie bezit en daardoor nooit zwaar voelt. De textuur is ongeëvenaard. Zijdezacht, luchtig en moeiteloos. Maar toch met een smaakdiepte en intensiteit waar je stijl van achterover slaat. Toscaanse kruidige laaggroei, umami, leer of misschien beter verwoord; een charmante dierlijke weelderigheid. Zwoel en zeer verleidelijk fruit met herkenbare rode en zwarte kersen en een delicaat parfum met vele nuances.   

Het wijnmaken is recht toe recht aan. Opvallend is dat hij fermentatie van kleine percelen in open barriques doet. Alles is gericht op het terroir laten spreken dus minimale interventie en inheemse gisten. Onderdompelen van de schillen (pigeage) gebeurt compleet manueel. Bibi’s slogan; “wijn is in de basis een gift der natuur, daarna transformeert het in een menselijke expressie”. Als kunstenaar weet hij die vertaalslag op een hele bijzondere manier te maken, wat een wijnen!!