Chateau Croix Cardinale

Toont alle 3 resultaten

Château Croix Cardinale  

Château Croix Cardinale is sinds 2011 eigendom van het naast gelegen Fleur Cardinale. Het bevat 10,5 hectare verdeeld over 13 percelen. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 50 jaar. Merlot is het dominante druivenras in de wijngaard, aangevuld met een kwart cabernet franc en ook wat cabernet sauvignon.  

Ook hier pakken Florence en Dominique Decoster de verbetering gronding aan. De kelder is totaal vernieuwd en heeft een aparte ruimte voor micro-vinificatie, waar geëxperimenteerd wordt met amforen en eivormige kleivaten. Ook in de wijngaard wordt alles in het werk gezet om perfecte wijn te maken. De vinificatie is zeer klassiek Bordeaux; handoogst, distributie in kleine kratjes, sorteertafel, fermentatie op staal, rijping van minstens 12 maanden op hout met nieuwe barriques.  

Fleur- en Croix Cardinale zijn in eigendom van Florence en Dominique Decoster. De twee chateau’s hebben een nagenoeg identieke werkwijze en methodiek, het verschil is het terroir. Florence en Dominique omringen zich met een aantal deskundige adviseurs, waaronder oenoloog en buurman Jean-Luc Thunevin van Château Valandraud. Dit alles resulteerde in 2006 in de elite-status Grand Cru Classé, officieel bevestigd in 2012. Inmiddels is het Château een echt familiebedrijf, schoondochter Caroline is aangesteld als sales en marketing director, zoon Ludovic als estate manager en de twee andere kinderen Matthew en Lucie zijn eveneens mede-eigenaren.