Chateau Fleur Cardinale

Toont alle 3 resultaten

Château Fleur Cardinale  

Het Château, voorheen Clos Bel-Air genaamd, dankt zijn naam aan Jean-Louis Obissier die het domein in 1975 kocht. De Obissier familie bezat twee race paarden, Fleur en Cardinale. Na de dood van de paarden werd de naam veranderd in Château Fleur Cardinale. Het domein bevindt zich in het oostelijke deel van Saint-Émilion en is sinds 2001 eigendom van Florence en Dominique Decoster.  

Onder hun leiding maakt het Château enorme kwaliteitssprongen. Percelen van onvoldoende kwaliteit worden gerooid, opbrengsten verlaagd, er wordt nieuwe apparatuur aangeschaft en ze bouwen een nieuwe wijnmakerij. Daarnaast omringen Florence en Dominique zich met een aantal deskundige adviseurs, waaronder oenoloog en buurman Jean-Luc Thunevin van Château Valandraud. Dit alles resulteert in 2006 in de elite-status Grand Cru Classé, officieel bevestigd in 2012.  

Inmiddels is het Château een echt familiebedrijf, schoondochter Caroline is aangesteld als sales en marketing director, zoon Ludovic als estate manager en de twee andere kinderen Matthew en Lucie zijn eveneens mede-eigenaren. De vinificatie is zeer klassiek Bordeaux; handoogst, distributie in kleine kratjes, sorteertafel, fermentatie op staal, rijping van minstens 12 maanden op hout met deels nieuw barrique.  

Zie ook Château Croix Cardinale