Château Pédesclaux

Toont alle 3 resultaten

Château Pédesclaux  

Château Pédesclaux is een biologische wijnproducent met 49 hectare in Pauillac, Médoc de linkeroever van Bordeaux. De biologische adaptatie werd ingezet begin vorig decennia, certificering werd echter pas in 2022 gerealiseerd. Desalniettemin wordt er ook al op verschillende percelen biodynamisch gewerkt. Het Château was al opgenomen in de classificatie van 1855 als 5e Grand Cru Classé. Het bevindt zich op steenworp afstand van Ch. Mouton en Ch. Pontet-Canet. Top terroir dus met zicht op de Gironde.   

Het Chateau heeft een vrij gangbare verdeling wat druivenrassen betreft; 59% cabernet sauvignon, 36% merlot, 3% petit verdot en 2% cabernet franc. De tweede wijn heet Fleur de Pédesclaux met een zeer hoog merlot aandeel en vertegenwoordigt ongeveer 40% van productie. Ook wordt er een derde wijn gemaakt ‘La rose de Pédesclaux’, het fruit komt van een jong perceel in AOC Haut-Médoc.   

Dit was een van die 1855 Chateau’ ‘s die broodnodig aan een metamorfose toe was. Toen de familie Lorenzetti in 2009 binnenkwam ging alles op de schop; aanschaf van nieuwe topkwaliteit wijngaarden in Pauillac, een 2000 m2 wijnkelder waar alles op zwaartekracht werkt, een prachtig chateau half van glas en half van kalksteen.   

De wijnstijl van het Château is aangescherpt en versterkt, mede door de eerste aanplant van petit verdot. Dit brengt een zeer welkome toon van diep en donker spice, iets wat ook echt Pauillac is. Het houtgebruik is wat intens in de jonge wijnen maar geeft wel aan waar de ambitie van het Chateau ligt.