Chateau Rauzan Segla

Toont alle 6 resultaten

Château Rauzan-Ségla   

Château Rauzan-Ségla is een biologische wijnproducent in Margaux, 2e Grand Cru Classé. Het landgoed bezit 70 hectare aan wijngaarden.   

Tot de 19e eeuw had Rauzan-Ségla samen met Mouton Rothschild de beste reputatie van de vijftien Châteaux van de Medoc!  Vanaf het begin 20ste eeuw begon de reputatie van het fameuze Chateau af te glijden, met als dieptepunt het beruchte jaar 1956. Dit is een welbekend jaar vanwege de extreem lage temperaturen, het koudste jaar in Bordeaux sinds 1709! De herplant en wederopbouw van wijnstok en kwaliteit kwam maar langzaam op gang. In de jaren ‘80 kwam de renaissance met een aantal wisselingen van eigenaren tot het in 1994 werd overgenomen door het luxueuze modehuis Chanel. Toen werden er grote, slimme en functionele investeringen gedaan. De wijn kwam weer terug in zijn kracht met consistentie en veel karakter. Rauzan-Ségla werd wederom een toonaangevend chateau in Margaux, in de pikorde achter Ch. Margaux en Ch. Palmer.   

De transitie naar bio was voltooid in 2018 en heeft de wijnen transparanter gemaakt, ze stralen van energie. Het percentage nieuw hout op de eerste wijn is ambitieus, 60-70% afhankelijk van het jaar. Om de Grand Vin op zijn volledige potentieel te ontmoeten moet men minstens 10 jaar wachten. Het merendeel van die rijping hebben wij alvast voor u gedaan!