Domaine de la Begude

Toont alle 10 resultaten

Domaine de la Begude

Domaine de la Begude is een biologische wijnmakerij in AOC Bandol, Provence. Het domaine beheert 30 hectare aan wijngaarden verdeeld over 55 percelen. Dit stuk land is het hoogstgelegen gedeelte van de AOC Bandol, op 410 meter. In het achterland van het domaine rijzen de pieken van het Sainte Baume-gebergte tot 1147 meter.

Opgezet in 1996 door Guillaume Tari, 7e generatie wijnmaker, opgegroeid in Margaux bij Château Giscours. Tari heeft de wijn eigenhandig naar de top van de appellatie getild. Recent is het domaine verkocht aan de Roulleau-familie die Laurent Fortin benoemde als directeur.

Sinds het eerste uur implementatie van de biologisch werkwijze, certificatie van Ecocert volgde in 2006. De locatie is uniek want in geen velden of wegen is er andere landbouw te vinden die potentieel verstorend zou kunnen werken. Graag zou het team uitbreiden naar 50 hectare, en die beschikbaarheid is er! Het huidige areaal rode druiven is 65% mourvèdre, 25% grenache en 10% cinsault. Voor witte wijn is clairette populair, en verder ugni blanc en rolle. De wijnen worden gerijpt in de oude kapel ‘De la Miséricorde’ van Conil uit de 7e eeuw, een overblijfsel van de abdij van Saint Victor op het domein.

Domaine de la Begude maakt moderne, schone wijnen met focus, in tegenstelling tot de veel voorkomende rustieke stijl geproduceerd in Bandol.