Domaine du Bourgeais

Toont alle 5 resultaten

Domaine du Bourgeais   

Domaine du Bourgeais is opgericht in 1993 en bezit het HVE-certificaat. Sinds 2020 is het bedrijf in conversie naar biologisch boeren. Muscadet is het laatste wijngebied voordat de Loire aan de westkust van Frankrijk de Atlantische oceaan instroomt. Het domaine is gevestigd in Vertou, wat vanuit de Bretonse stad Nantes bekeken het begin van het belangrijkste deelgebied AOC Muscadet Sèvre-et-Maine is.   

Het project wordt al meer dan 50 jaar gedragen door de familie Albert. Onder leiding van vader Pierrick en moeder Edith werken hun zonen Benoit en Clément nu ook op het domaine.  

Er zijn twee bodemtypes die zeer onderscheidend zijn. Bepaalde delen Mica-schist, wat een metamorfisch leisteen is met een lossere toplaag voor fruitige en gastronomische wijnen. De Ortogneiss bodem is ook vulkanisch en metamorfisch maar veel compacter en stugger, mede door de dikke leem toplaag. Deze wijnen van deze bodem hebben tijd en ruimte nodig.  

Alle 40 hectare wijngaarden zijn beplant met Melon de Bourgogne. Recent is ‘La Haye Fouassière’ uitgeroepen tot Cru en daarmee de belangrijkste wijngaard, op de voet gevolgd door ‘Le Grand Clos’. De werkwijze hier is zeer zorgvuldig, en onzuiverheden zijn moeilijk te bespeuren. Een nuchtere duidelijke filosofie die bodem en toekomst respecteert. Prachtige schone wijnen, die zeer stabiel zijn. Voelt als Duitse discipline met een Franse ziel. Wat een potentie!