Genium Celler

Toont alle 4 resultaten

Genium Celler

In 2002 fuseerde zes kleine families met historische wijngaarden tot een bedrijf; Genium Celler. Gelegen in het noordelijke deel van D.O. Priorat, in het Spaanse Catalonië. Het hoofdkwartier is in Poboleda, een belangrijk stadje voor wijn in de streek. Hoofd wijnmaakster is Roser Amorós. Een beroemde en zeer vaardige oenoloog thuis in de streek.

De 15 hectare wijngaarden van de zes families bevinden zich in verschillende noordelijke sub zones; Poboleda, La Morera del Montsant en Torroja del Priorat. Zoals een groot orkest complexe toonladders voortbrengt zorgen deze vele microklimaten voor een zeer complete blend met vele schakeringen en nuances. Een groot gedeelte van het areaal van Genium zijn de beroemde ‘costers’, steile hellingen beplant met oude stokken die zich reeds bewezen hebben in deze onherbergzame plek.

Biologisch behandeld en de druiven variëteiten die we kennen van Priorat. Van oudsher voorkomende grenache en carignan, en de meer internationale syrah, cabernet sauvignon en merlot. De witte druivenrassen die Genium gebruikt voor zijn wijnen zijn pedro ximenez en witte grenache. De wijnen spelen op het scherpst van de snede tussen spanning en rijkdom, met geregen mineraliteit en zuren en daartegenover zon gedomineerd gekonfijt fruit, vulling en rijkdom. Deze combinatie is uitdagend, erg lekker en bovenal wonderbaarlijk!