Gerard Seguin

Toont alle 8 resultaten

Domaine Gérard Seguin  

Domaine Gérard Seguin is een kleinschalig biodynamisch familiebedrijf aan de bovenkant van het dorp Gevrey-Chambertin. Gevestigd in de Côte de Nuits zijn de 6,22 hectare allen op steenworp afstand in Gevrey zelf of net in Fixin, Marsannay, Chambolle of AOC Bourgogne. Crème de la crème zijn de premier cru wijngaarden Lavaux St.-Jacques en Craipillot maar ook village wijngaard La Justice.   

De wortels van Domaine Gérard Seguin gaan terug tot 1850, toen Alexis Seguin in Gevrey-Chambertin zijn eigen wijngoed begon. Gérard is de vierde generatie. Hij runt het domein samen met zijn vrouw Chantal en hun zoon Jérôme. 

De vinificatie is traditioneel; koude maceratie, fermentatie met inheemse gisten, 15 dagen vatting en vervolgens rijping op de fijne gisten van 12 tot 18 maanden op nieuw, tweede of derdejaars Franse barriques. Alles gebeurd in een goed uitgeruste kelder met moderne apparatuur.  

Gérard is ook docent aan het Lycée Viticole in Beaune. Het bedrijf onderscheidt zich door de rijke Bourgondische traditie te verbinden met een biodynamische wijze van werken. Zijn wijnen zijn klassiek, complex in de goede zin van het woord. De wijnen zijn echte terroir wijnen: iedere wijngaard wordt afzonderlijk met de hand geoogst.