Klumpp

Resultaat 1–12 van de 19 resultaten wordt getoond

Weingut Klumpp    

Weingut Klumpp is een familiebedrijf opgericht in 1983. Het land, 32 hectare, dat wijnboer Andreas en wijnmaker Markus nu beheren is in de Kraichgau, een noordelijke subregio van het warme Zuid-Duitse Baden. Dit gehele areaal hebben zij zelf aangeplant met behulp van fameus plantmateriaal uit de Bourgogne.   

Het bedrijf werkt al geruime tijd biologisch, met een verscheidenheid aan (voornamelijk) Bourgondische rassen als pinot noir, pinot blanc, pinot gris en chardonnay. Verder typisch Duitse riesling, Elzasser auxerrois en kleine beetjes rode druiven als st. laurent en blaufränkisch.   

De Bourgondische inslag vind je niet alleen in de wijngaard. In de kelder is alles gericht op verfijning en wordt gebruik gemaakt van vaatjes uit de Bourgogne. Deze kijk op wijnbouw resulteert niet in ‘Bourgognekopieën’. Integendeel, het zorgt voor wijnen die ‘sehr Kraichgau’ zijn; elegant en een unieke mineraliteit!  

Alles wordt met zwaartekracht gedaan in de kelder, want pompen kan de wijn verstoren. De saignée methode wordt bij rood toegepast (tussen de 5- en 15 % van de most kan worden afgetapt) om kleur en concentratie van de wijn iets te versterken.  

Met deze ingrediënten en filosofieën maken zij spectaculaire terroir-gedreven topwijnen die nauwkeurig en precies zijn zoals alleen Duitsers dat kunnen!